Turkis - Rødskuldret - (Neophema pulchella)
Beskrivelse:

Rødskuldret græsparakit er 20-22 cm lang med et 32 cm vingefang. Rødskuldret græsparakit er en lille og let bygget parakit som vejer omkring 40 g. Begge køn er overvejende grønne på ryggen og gule på undersiden. Hannen har et lyst turkis-blå hoved, som er mørkest på det øverste af hovedet og lidt blegere på kinder, øre og pande. Dens hals og overdel er græs-grøn, og halen er græs-grøn med gule grænser. Vingen viser lyse blå med en mørkere forkant, med et bånd af rødt på skulderen. Dens bug er lysegul, let grønlig på bryst og hals. Nogle hanner har orange pletter på maven, hvilket også kan omfatte brystet. Vingen er mørkeblå med rødt på sin bagkant på oversiden og sort med mørk blå pande nedenunder. Dens undernæb er cremet med en grå kant i munden. Dens vokshud og orbital ring er grå og iris er mørkebrun. Ben og fødder er grå.

Hunnen er blegere, den har en mere ensartet og blegere blåt hoved, med god kontrast creme nøgne hud omkring øjet. Den mangler det røde skulder bånd, og dens blå skulder markeringer er mørkere og mindre tydelig. Hals og bryst er lysegrønne og maven er gul. Den øverste underkæbe er blegere brun-grå med en mørkere spids, og er blevet registreret som sort, mens den ruger. Dens undernæb er lysegrå til næsten hvid. Når den flyver, har hunnen et bredt hvidt bånd synligt på undervingen.

Ungfugle af begge køn har mindre omfattende blåt hoved, farvningen strækker sig ikke forbi øjet. Overdelen ligner den voksne hun. Begge køn har den hvide vinge-stribe, som forsvinder med når de har udfarvet. Unge hanner har en rød plet på vingen og kan også have en orange plet på bugen.Ungerne har lyserøde hud og sparsomme hvide eller sølvfarvede hvide fjer ved klægning, samt en mørkere blågrå hud omkring øjnene. Deres øjne åbner på syvene dag.

bj parakitter  | Tlf.: +45 25775341