Opalin Bourkes (Neopsephotus bourkii)
Beskrivelse:

En mutation af Normalfarvet Bourkes, som er en almindelig voliere fugl i Danmark. Foretrækker en voliere på mindst 2 meters længde. Om foråret kan bunden med fordel tilsås med græs. Kan godt tåle lave temperaturer, men bør skånes mod frost.


Kendetegn: Ryggen, brystet, bugen og overgump er ensartet rosa uden marmorering. Issen og nakken ensartet rosa. Panden er hvid med rosa skær. Kinderne er rosa med let hvidgrå marmorering. De øverste halefjer er ensartet rosa, der går over i lys blågrå mod basis. De underste halefjer er hvide. Skulderfjer og de små vingedækfjer er ensartet rosa. Mellemvingedækfjer, store vingedækfjer og armsvingefjerene er mørk og jordbrune og svagt kantede med hvid eller hvidgult. Håndsvingfjerene har mørk jordbubrune inderfaner, og blålige yderfaner, fjerene har en lyst felt, som danner en hvidlig plet som ses ved overgang til armsvingfjerene. Vingebuen er hvid.

Levested: Udbredt i det indre Australien hovedsagligt mod syd. Føde: Græsfrø, kanariefrø, havre og hvede. Desuden rigeligt med grønt og frugt.

Udbredelse: Fra det vestlige af Queensland , ind i det vestlige New South Wales, gennem den nordlige del af syd Australien og ind i den centrale del af vestlige Australien.

Bourkes parakittens store øjne vidner om, at den er en skumringsfugl, altså ikke særlig aktiv midt på dagen, men til gengæld meget aktiv i skumringen, hvor man også kan høre dens lidt svalelignende stemme. Sidder man en stille sommeraften i sin have, kan man høre forskellige insekter i luften, men man kan også høre den karakteristiske lyd som vingeslagene giver, når bourkes parakitterne flyver i volieren. Det siges for øvrigt, at hvis man ikke kan høre den specielle lyd når den flyver, så er der noget i vejen med fuglen. Der må være noget om det, jeg har aldrig haft en fugl jeg ikke kunne høre. Jeg har et eller andet sted læst, at man i Australien har observeret dem flyve om natten når det var måneskin.

En redekasse på 16 x 16 cm i bunden og 25 cm i højden, med et hul på ca. 5 cm. skulle være ideelt til at rumme de 4-6 æg der lægges, ruge tiden er 18-20 dage.
Hannen mader hunnen mens hun ruger og den første uge efter ungerne er klækket, derefter begynder han at made ungerne direkte. Ungerne bliver madet et stykke tid efter de er kommet på pind. Når de har haft 2 kuld bør man tage kassen fra dem, gør man ikke det vil de fortsætte med det ene kuld efter det andet, resultatet vil være nedslidte forældre fugle samt noget skravl af unger der ikke er til noget som helst.

Bourkes parakitten kan nu fås i mange farvenuancer (mutationer).
bj parakitter  | Tlf.: +45 25775341