Mangefarvet parakit (Psephotus varius)
Beskrivelse:

Hannen er overvejende grøn. Bugen mættet med røde fjer, der danner et V-formet bånd - (Bukser). På nederste del af ryggen er et tværgående bånd i en lysere grøn farve iblandet rødorange. På overgumpen en rødbrun plet. Hovedet er grønt med gult pandebånd og kraftig rødbrun nakkeplet. På halen er de øverste oliven med basis til blålig i yderste halvdel. De underste halefjer er blågrå med hvidgrå spidser. Underhalefjer er gule og kantet med orange.
På vingerne danner de mellemstore vingedækfjer en aflang skulderplet som er gul iblandet orange, hånddækfjer dyb blå, nederste armsvingfjer lysere blå. Slagfjer sorte, kantet med grå, øvrige del grønne.

Hunnen er overvejende oliven grågrøn, brystet toner over i lysere grøn farve mod bugen. Dog findes der fugle/stammer hvor der ved benenes vedhæftning er et tydelig markeret område med rødt. På den nederste del af ryggen er der et tværgående bånd i en lysere grøn farve. På overgumpen er der en mindre rødbrun plet. På halen er de øverste halefjer grønoliven med basis til blålig i yderste halvdel. De underste halefjer er blågrå med hvidgrå spidser, underhalefjer er lys grønne. På vingerne er de mellemste vingedækfjer en aflang skulderplet. Hånddækfjer er blå. Slagfjerene er gråsorte med lysere kanter.

Udbredelse: Den indre del af det sydlige Australien.

Størrelse: Han: Længde 270-300 mm
Hun: Samme størrelse

Type: Strømlinet med fylde.

Holdning: Rank

Vinger: Skal sidde stramt til kroppen uden at hænge og uden at være korslagte.

Halen: Skal danne en lige linie med ryggen og må ikke hænge.

Hovedet: Ensartet hvælvet, men lidt flad mod nakken.

Næbbet: Skal følge hovedets runding.
bj parakitter  | Tlf.: +45 25775341