Bourkes (Neopsephotus bourkii)
Beskrivelse:

Udbredelse:
Det indre af det sydlige Australien, i det vestlige Australien til det sydvestlige Queensland od vestlige New South Wales samt i den sydlige del af Northern Territory.
Den holder meget til på dalskråninger og i åbne eucalyptusskove. Den optræder parvis eller i småflokke. Den ernærer sig mest af græsfrø og urteagtige planter, og træffes mest søgende på jorden. Rugetiden er fra august til december i hule træer ret lavt over jorden. Den lægger 3-6 æg.

Størrelse: L . 195-210 mm.
V 106-120 mm   H. 96-105 mm


Han:
Kroppen: Ryggen har jordbundne nuancer. Siderne af over- og undergumpen er lys violetblå. Brystet er rosa, marmoreret med svagt brun og bugen er rosa.
Hovedet: Issen har jordbrune nuancer, nakken er jordbrun, med et anstrøg af rosa. Kinderne er gråbrune, marmoreret med askegrå. Tojlerne er mat hvidlige. Pandebåndet er violetblå uden klare afgrænsninger.
Halen: De øverste halefjer er jordbrune med et svagt blåligt skær. De underste halefjer er hvide.
Vingerne: Skulderfjer og de små vingedækfjer, mellemvingedækfjer, store vingedækfjer og armsvingfjerene er jordbrune og kantede med grågult. Skuldre og forreste del af vingekanten er violetblå. Håndsvingfjerene er sortbrune på inderfanerne, yderfanerne er blålige med svagt grålige kanter.

Hun:
Kroppen: Ryggen har jordbundne nuancer. Brystet er rosa med brun marmorering, bugen er rosa. Siderne af over- og undergumpen er lys violetblå.
Hovedet: Issen og nakken har jordbrune nuancer. Kinderne er brune som er marmoreret med svag rosa. Tøjlerne er askegrå.
Halen: De øverste halefjer er jordbrune. De underste halefjer er hvide.
Vingerne: Skulderfjer og de små vingefjer, mellemvingedækfjer, store vingedækfjer og armsvingfjerene er jordbrune og kantede med grågult. Skulder og forreste del af vingekanten er violetblå. Håndsvingfjerene er brune med svagt grålige kanter på yderfanerne, inderfanerne er mørkebrune.
bj parakitter  | Tlf.: +45 25775341