Blåvinget græsparakit (Neophema Chrysostomus)
Beskrivelse:

Standfugl på Tasmanien og trækfugl i det sydlige Australien. Opholder sig meget på kyststrækninger, hvor den søger sin føde på jorden - græsfrø, urteagtige bær og insekter. Den ses såvel parvis som i mindre flokke, også sammen med Elegants.

Rugetiden er september til november, og reden med 4-6 æg anbringes i gamle træer.

Størrelse: Længde 220-230 mm

Type: Konisk løbende ud til halespidsen, men med et ret hvælvet bryst, hvorved
den virker mere buttet end Elegant.

Holdning: Ca 60 grader i ryglinien og således ikke for stejl.

Vinger: Tætsluttende, ikke hængende eller krydsede.

Hale: Skal danne en lige linie med ryggen og have afrundet spids.

Hoved: Ensartet hvælvet.

Næbbet: Skal følge hovedets runding.

Opdræt: Det anbefales at placere redekassen under taget af volieren -
helst ikke inde i læskuret. Redekassen bør være 18-20 cm i bundmål og 25-30 cm høj.
bj parakitter  | Tlf.: +45 25775341